skeeler wedstrijd appelscha

skeeler wedstrijd appelscha - e981e-IMG_6280.JPG
Voor de Friese Brabander gelden zeker de legendarische woorden van Julius Ceasar: veni, vidi, vici: komen, kijken en overwinnen.

Met grote overmacht greep Crispijn AriŽns de zege op de loodzware Bosberg in Appelscha, onder het toezicht van opnieuw massaal opgekomen publiek. De zeer spannende wedstrijd werd geopend door o.a. de kersverse Europees Junioren kampioen Ruurd Dijkstra samen met Koen Verwey, Jan van Loon en Rob Hadders. Langzaam werd de kopgroep groter doordat diverse rijders de sprong naar de kop maakten, maar andere skeeleraars weer terug vielen uit de kopgroep. Dit resulteerde dat er na 20 van de 60 te rijden kilometers, drie groepen rond reden met onderling tijdsverschillen van een minuut. Crispijn AriŽns wist vanuit groep drie te ontkomen aan de aandacht van sprinters Karlo Timmerman en Gary Hekman en reed in een streep naar de tweede groep, waarin ondertussen ook Koen Verwey was teruggevallen. Maar de tegenwoordig in Wolvega wonende AriŽns begreep dat hij ook niet met Verwey naar de finish moest rijden en plaatse op het moment dat Verwey op kop reed van deze groep een vernietigende demarrage. Het leek toen even op het NK in Otterlo, alleen was nu Verwey, in plaats van Berga, het slachtoffer van de dadendrang van Crispijn AriŽns. Koen Verwey zette alle zeilen bij, maar wist niet in zijn spoor te komen en viel uiteindelijk terug naar het peloton. Crispijn AriŽns daarentegen soleerde alleen naar de overgebleven vier vluchters Rob Hadders, Jan van Loon, Erwin Mesu en Christijn Groeneveld. Met z'n vijven, van vijf verschillende ploegen, werd goed samengewerkt en uiteindelijk bijna een ronde voorsprong op het peloton gepakt. Ook nu zat AriŽns weer in een lastig pakket met de sprinters, Mesu, van Loon en Groeneveld. Rob Hadders bracht echter uitkomst. Ook hij had geen zin in een sprint met vijf en bleef in de slotfase demarreren tot hij weg was. AriŽns kon de sprong maken naar Hadders en samen knalden ze voor de laatste maal de Bosberg op. Dat Hadders het in de sprint moest afleggen was geen schade tegen zo'n superieure AriŽns. Hij was dan ook dik tevreden met de verdienstelijke tweede stek. Mesu won de sprint om plaats drie voor Van Loon en Groeneveld. Willem Hut besloot een solo van bijna 30 kilometer met plaats zes en bijzonder was de tiende plaats van marathonschaatser Douwe de Vries. Hij en Martijn van Es waren ook allebei onderweg nog een keer gevallen en blijken een openbaring in het skeelerpeloton bij dit soort zware wedstrijden.

bron: podiumorganisatie.com


foto's zijn te bestellen via: info@kicksfotos.nl

Foto's bestellen voor skeeler wedstrijd appelscha

De foto's skeeler wedstrijd appelscha zijn het makkelijkst te bestellen door onder de foto op het mandje te drukken. De foto's worden nu in de winkelwagen geplaatst aan de rechter zijde. Via de contact pagina worden deze automatisch verstuurd. Wij nemen dan contact met u op voor het gewenste formaat enz.

agenda


twitterTwitter Feed