finale top divisie "Coolste Baan"

finale top divisie

Bob de Vries sleepte in de laatste marathonwedstrijd van het seizoen nog twee prijzen in de wacht. De schaatser van BAM won niet alleen de zestiende cupwedstrijd op De Coolste Baan van Nederland, maar zegevierde ook in het eindklassement van de KPN Marathon Cup.

Dat klassement gold, stelde Bob de Vries, altijd als een hoofdprijs. Maar de glans is er vanaf, vindt de boer uit Haule. "In het jaar waarin ik mijn eerste Marathon Cup won, leverde ik een hevige strijd met Cédric Michaud. Dat gaf me veel meer voldoening dan deze Cup. Die is in mijn ogen behoorlijk gedevalueerd."

Eigenlijk was De Vries de enige die dit seizoen voor het klassement gereden heeft. "Dat hadden we voor het seizoen afgesproken. Zo’n klassement ligt mij wel. Ik ben constant en in die sprints kan ik ook uit de voeten. Maar als je de enige bent die daarmee bezig is, dan is de lol er snel af. Mijn voorsprong was zo groot dat ik hier eigenlijk niet eens hoefde te rijden om toch te winnen."

De Vries – die in het klassement Arjan Stroetinga en Frank Vreugdenhil achter zich liet - beseft dat hij zijn eigen kansen verkleint, maar de Fries pleit wel voor verandering. "Dat klassement van de Marathon Cup moet weer de hoofdprijs worden die het jarenlang was. Dat betekent dat het systeem moet veranderen, zodat het voor meer rijders aantrekkelijk wordt om zich ermee bezig te houden. Hoe dat dan precies zou moeten, weet ik zo snel niet, maar er moet wel iets meer gebeuren."

BRON: www.schaatsen.nl

Foto's bestellen voor finale top divisie "Coolste Baan"

De foto's finale top divisie "Coolste Baan" zijn het makkelijkst te bestellen door onder de foto op het mandje te drukken. De foto's worden nu in de winkelwagen geplaatst aan de rechter zijde. Via de contact pagina worden deze automatisch verstuurd. Wij nemen dan contact met u op voor het gewenste formaat enz.

agenda


twitterTwitter Feed